projecten

De Arnhem Ambassadeurs bieden een bijdrage aan projecten die onze stad op bijzondere wijze op de kaart zetten. 

Hieronder een overzicht van alle projecten waarin de Arnhem Ambassadeurs hebben bijgedragen.

2019

stLouisBlues-A6

ST. Louis Blues

In de her(over)denkingsjaren 2019/2020 produceert stichting touchstones i.s.m. orkest de ereprijs en Musis/Stadstheater Arnhem de Nederlandstalige opera St. Louis Blues.
Deze eigentijdse opera is gebaseerd op het waargebeurde ‘verhaal’ van het schip de St. Louis, dat op 13 mei 1939 uit de haven van Hamburg vertrok richting Cuba, met 937 Joodse passagiers aan boord.
8 Voorstellingen van 5 t/m 10 september 2019 in Musis Sacrum.

Free your light Run

Free Your Light en herdenkt de Slag om Arnhem op een geheel nieuwe manier. Dit jaar organiseert Sportbedrijf Arnhem samen met de Stichting Bridge to Bridge op vrijdag 13 september voor het eerst een Light Run en een Light Walk. Doe mee en loop of ren een route van 4 km langs verlichte objecten en projecties. De run en walk zijn niet competitief, dus vooraf is geen zware training nodig. Ideaal! Na afloop is er een liveprogramma op het finishplein. Dus zoek snel je gaafste light outfit bij elkaar en kom samen met je vrienden en familie de Slag om Arnhem herdenken! 

Schermafbeelding 2019-05-09 om 11.25.42

Kakkerlakjes

Kakkerlakjes zijn: Korte verhalen, gedichten, recepten. In de Kakkerlakjes vind je het allemaal, verdeeld over de categorieën: literatuur, poëzie, jong en culinair. Met een zekere ‘verstuurallure’ als belangrijke voorwaarde. Vanaf juni zijn de eerste 32 titels te vinden in kaartmolens en fraaie houten displays door heel Nederland en België.

Het lanceerfeest is in Luxor Live waarbij een aantal Nederlandse singer-songwriters zullen optreden. Daarbij kun je deze avond luisteren naar voorgedragen poëzie, genieten van een culinaire proeverij en nog veel meer.

2019

Bridge to Liberation

Dit jaar staan we stil bij 75 jaar herdenken van de Slag om Arnhem. De John Frostbrug in Arnhem is op vrijdag 20 september 2019 opnieuw het decor voor de experience. Een beleving met muziek, special effects, film en dans neemt je op spectaculaire wijze mee in waargebeurde persoonlijke verhalen ten tijde van de Slag om Arnhem. Spannende, mooie en ontroerende verhalen die je ook zo in “het nu” zou kunnen plaatsen.

2018

Bridge to Liberation 

De grootste experience van Nederland; een wereld van 360 graden met muziek, visuele effecten, film en dans! We nemen je op spectaculaire wijze mee in waargebeurde persoonlijke verhalen ten tijde van de Slag om Arnhem. Spannende, mooie en ontroerende verhalen die je zo in “het nu” zou kunnen plaatsen. Je beleeft samen met duizenden anderen bij de John Frostbrug in Arnhem de impact van oorlog en de waarde van vrijheid.

MAISON THE FAUX

Dit Arnhemse modelabel presenteerde haar collectie, wat meer dan een show is, tijdens de LA Fashionweek. 

Cry Now Smile Later is naast een modeshow een theatrale beleving die door de internationale modewereld en pers goed werd ontvangen.

Arnhemse Uitnacht

In 2018 vond de eerste editie van de Arnhemse Uitnacht plaats. Een avond waar heel cultureel Arnhem zich kon presenteren en kunst- en cultuurliefhebbers konden genieten van een heerlijke avond bomvol film, toneel, muziek en dans. Na een eerste geslaagde editie, smaakt het naar meer. 

Kogelvis

Kogelvis is een samenwerking tussen de drie grootste Arnhemse culturele instellingen. Toneelgroep Oostpool, Het Geldersorkest en Introdans werkte samen aan een prachtige avondvullend voorstelling. Deze voorstelling was naast Arnhem ook in de rest van het land te zien. 

Dudok & 20 jaar Collectie Arnhem

Derdejaars bachelor studenten van ArtEZ Fashion Design ontwierpen in 2018 voor de 20e keer gezamenlijk één kledingcollectie; Collectie Arnhem, een fenomeen in de Nederlandse Fashion Scene.

De tentoonstelling in Dudok en in het stadhuis van Arnhem lieten meer dan 100 Collectie-sets zien van 1 brand door 600 studenten ArtEZ Fashion Design BA in de afgelopen 20 jaar.

Arnhemse Sportzomer

Het WK Inline speedskating & WK Zitvolleybal

Nog nooit was de Arnhemse sportzomer zo heet. Naast het WK zitvolleybal was er ook het WK Inline-skaten. De provincie Gelderland vormde het decor voor de strijd op wielen. Het centrum van Arnhem werd voor drie dagen de arena voor de weg- en freestyle onderdelen. 

Voorgaande jaren werden de volgende evenementen gesponsord

Introdans danst Hans van Manen

Introdans, Sprookjesfestival, Uitboulevard/Arnhemse Uitmarkt/uitnacht, Bridge to Liberation, Cirque the Liberte, Worldstreetpainting, 20 jaar collectie Arnhem (Artez), BMX Supercross , Innovate Arnhem, Arnhem Mode Biennale, Voorstelling Oostpool in Amsterdam, Lorentzpenning, Arnhem Art, Nacht van de mode, Top2000, Warme Winter Weken, State of Fashion/Sonsbeek 2016Transaction, Ruimtekoers, Smaakvol Arnhem, Mode met een missie, World statues, Spijkers en Spijkers, 538/warchild, St Sodapop/ Festival Phonq, Pasion, Poesjkin festival, Boekenbal, Outdoor Gld, Opening Musis, Hotel Modez, Maison the Faux, Arnhemse sportzomer, Operation Market Garden 70jaar herdenking, Premsala/Basic, Instincts, St. Ardt Dansgala, Landheer voor 1 dag, Kwartiermakersfestival, OK Lab, Stichting Arnhem Run, Guus Tangelder Big Band 30jaar jubileum, Arnhemse nieuwe, Miljonairfair/Elisabeth de Meulmeester, modetuin, Los Muziektheater, Bomen Jansbeek in kader 10-jarig jubileum, van Gogh borden, Stripbeurs, Arnhemse Stockdagen, Beste foto van Arnhem, Boek “Generatie rood” Rens Plaschek.

Sluit Menu